Uthulla e mollës mund të përdoret për shumë receta gatimesh, por edhe për trajtime të ndryshme të flokut dhe lëkurës.
A i dini përfitimet e uthullës së mollës në shëndet?
Ul rrezikun e kancerit
Disa studime kanë treguar se uthulla e mollës ka aftësi të luftojë kundër qelizave kancerogjene.
Ul oreksin
Kërkimet kanë treguar se nëse konsumoni uthull molle, do të arrini më shpejt qëllimin për të humbur peshë, sepse ajo do t’ju japë ndjesinë e ngopjes dhe kështu nuk duhet të hani shumë.
Mund t’ju heqë dëshirën për gjëra të ëmbla
Nëse keni dëshirë të papërmbajshtme për ushqime me sasi të lartë sheqeri, uthulla e mollës e përdorur në gatime të ndyrshme mund të reduktojë këtë dëshirë.
Mund të përmirësohet gjendja e stomakut
Proceset e shndërrimit nëpër të cilat kalon molla për t’u bërë uthull, e bëjnë atë probiotik. Probiotikët janë bakteret e mira që mbrojnë stomakun.
Uthulla e mollës rrit efiçiencën e insulinës dhe në këtë mënyrë lufton sheqerin e lartë që është i dëmshëm.
Përmirëson shëndetin e zemrës
Një nga rreziqet më të mëdha për zemrën është sasia e lartë e kolesterolit. Studimet kanë treguar se uthulla e mollës ul nivlein e tij.
Redukton rrezikun e helmimit nga ushqimi
Uthulla e mollës ka fuqi antibakteriale të forta dhe ju mbron nga ndjenja e të vjellave nga ndonjë ushqim i papërshtatshëm.