Ekspertja Silva Bino bëren se në botë po rritet numri i të rinjve që kanë nevojë për kujdes spitalor, por që tek ne nuk po ndodh. Ajo tha se ka të dhëna nga shërbimi infektiv që ka dhe raste tek të rinjtë e për këtë duhet të jemi të kujdesshëm.

Përsa i përket rasteve ku janë konfirmuar variantet Delta, Bino tha se kanë qenë të vaksinuar me një apo dy doza me vaksina të ndryshme.

“Gjashtë raste të vaksinuar, dy raste që kanë lidhje me udhëtimin në Mbretërinë e Bashkuar dhe kanë qenë të dyja rastet me Astrazeneca në Mbretërinë e Bashkuar Dy raste të tjera kanë qenë me Pfizer vetëm me një dozë, të vaksinuar në Gjermani po që nuk ka krijuar mbrojtje. Dhe dy raste të tjera kanë qenë të vaksinuar me dy doza me Coronavac”, tha Bino.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here