Janë 4 fshatra që kanë marrë statusin e fshatit turistik në Dibër, nga programi i “100 fshatra +”. Në Dibër janë Fushë-Lura, Radomira, Rabdishti, dhe Kërçishti i Epërm.
Janë burimet natyrore, monumentet e kulturës që janë dalluese dhe kanë bërë që të zgjidhen këto fshatra.

-Radomira, lidhet me Malin e Korabit, si mali më i lartë në Shqipëri.

-Fushë Lura, lidhet me Parkun Kombëtare të Lurës, dhe shumë monumente natyrore në këtë trevë si dhe ndërtimet karakteristike me kulla.

-Rabdishti, lidhet me luginën e Shërimit, një nga monumentet e natyrës dhe stili i ndërtimit me gurë të fshatit, duke qenë unik në llojin e tij.

-Kërçishti i Epërm lidhet me monumentet e natyrës së malit të Kërçinit dhe 5 kishat nga të cilat 2 janë monumente kulture.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here