Për të patur shpejtësi më të mirë të internetit gjatë punës nga shtëpia, në një kohë që të gjithë janë bllokuar brenda për shkak të koronavirusit, duhet të shmangni përdorimin e mikrovalës.

Ofcom ka publikuar disa këshilla për të qëndruar të lidhur me internetin, duke përfshirë edhe kontrolle të rregullta të shpejtësisë në lidhjen tuaj.

Këshilla kryesore është të mos përdorni mikrovalën kur bëni një video call, ose kur jeni duke bërë diçka të rëndësishme në internet, sepse zvogëlon fuqinë e sinjalit wifi.

Këshillat vijnë në një kohë kur Mbretëria e Bashkuar po hyn në ditën e dytë të izolimit kombëtar, me dyqane të mbyllura dhe ndalimin e tubimeve të më shumë se dy personave.

Këshillat e Ofcom përfshijnë përdorimin e linjave fikse ose wifi për të bërë thirrje telefonike – në vend që të bllokoni rrjetin telefonik me thirrjet zanore.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here