Një deputet britanik ka thënë se qeveria duhet të dërgojë një mesazh të qartë për ata që kërkojnë strehim në Mbretërinë e Bashkuar, duke i inkurajuar ata të aplikojnë për azil në Bashkimin Evropian, në vend që të udhëtojë nëpër këto vende për të arritur në Britani.

Duke folur për Sky News të Mërkurën, ministrja e Ministrisë së Brendshme, Victoria Atkins tha se ishte e qartë se njerëzit që mbërrinin në brigjet britanike për të kërkuar azil kishin kërkuar edhe mundësinë për azil në vendet e tjera të sigurta, veçanërisht në BE.

Atkins deklaroi se migrantët duhet të aplikonin për azil në vendin e parë të sigurt në të cilin erdhën duke shtuar se qeveria duhej të punonte më shumë për të përhapur mesazhin se ju nuk mund të vini në Mbretërinë e Bashkuar në mënyrë të paligjshme, duke vënë në dukje se nuk ishte e drejtë për ata që aplikonin nëpër rrugë ligjore.

Migrantët e paligjshëm mund të përballen me katër vjet burg për hyrjen ilegalisht në Mbretërinë e Bashkuar nën reformat e planifikuara që po shqyrtohen aktualisht nga Parlamenti. Ministri përforcoi angazhimin e qeverisë për të reformuar sistemin e imigracionit në një mënyrë që të jetë “e vendosur” dhe “e drejtë”.

Ajo deklaroi se reformat, shumë prej të cilave përfshihen në Ligjin për Kombësinë dhe Kufijtë, do të ndihmonin në krijimin e “rrugëve të sigurta për njerëzit që vijnë legalisht” si dhe “goditjen e këtyre bandave kriminale që po shfrytëzojnë dëshirat e njerëzve për të ardhur në këtë vend. ”

Sipas planeve të qeverisë, azilkërkuesit mund të dërgohen në një vend të tretë. Të hënën, Britania e Madhe pa 430 njerëz që kaluan Kanalin Anglez nga Franca dhe Belgjika për të kërkuar një jetë të re në Britani. Shifra është një rekord i ri ditor për kalimet e migrantëve në një ditë të vetme dhe merr numrin e përgjithshëm të kalimeve deri më sot në 2021 në gati 8,000, pothuajse duke tejkaluar numrin e regjistruar në tërësinë e vitit 2020. Shifra është gjithashtu rreth katër herë më shumë se ajo që u pa në të gjithë 2019.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here