Shqipëria regjistroi raportin më të lartë të kredive me probleme në sektorit bankar mes 17 vendeve në Evropën Qendrore, Lindore dhe Juglindore.

Vendi ynë ra me 1.9 pikë nga përqindja e vitit të mëparshëm, ku edhe shënonte 12.9%. Raporti është përllogaritur në 12 muaj duke nisur nga shtatori 2018.

Vetëm dy vende mbesin mbi pragun prej 10% në CESEE, ato janë Shqipëria me 12.9% dhe Kroacia me 10.2%.

Ndërkohë Serbia regjistroi përmirësimin më të madh në raport duke u ulur me 5.8 pikë në përqindjeje. Të gjithë vendet kanë shënuar rënie përveç Letonisë dhe Estonisë përgjatë kohës kur është përllogaritur raporti.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here