Kryeministri Edi Rama ka folur në Kuvend lidhur me ecurinë e bisedimeve për reformën zgjedhore duke theksuar se në kushtet e BE-së nuk kërkohet konsensusi por një reformë zgjedhore sipas rekomandimeve të OSBE-ODIHR të miratuar në Parlament, duke paralajmëruar kështu kreun e opozitës Lulzim Basha.

“BE për herë të parë në historinë vet ndërhyn në një çështje të politikës së brendshme që është zgjedhja e një sistemi dhe kodi zgjedhor që të gjitha vendet e kanë sipas Parlamentit dhe vullnetit të tyre, kjo falë gjithë baltës, sherrit e rrëmujës që u stimulua me dhunë nga pala që nuk mungon këtu sot për të imponuar të tjera gjëra. E rëndësishme që të sjell këtu në vëmendje të të gjithëve një element. Në draftin e Bundestagut para se të kthehej në dokument të aprovuar e të marrë e përfshirë në dokumetin e misionit evropian dhe miratuar nga këshilli, në variantin e parë ishte konsensusi dhe është hequr konsesusi në atë variant, pikërisht për të mos lejuar asnjë pale që të marrë peng zgjidhjen. Atje thuhet: Një reformë zgjedhore me rekomandimet e OSBE-ODIHR e miratuar në Parlament”, tha Rama.

Brukseli pret një marrëveshje nga ne tha ai dhe nuk duhet të humbim kohë. Në 2020 tha Rama politika ka nevojë akoma për ambasadorë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here