Senati i Alabamas në SHBA ka miratuar projektligjin që nuk lejon abortin, edhe nëse shtatzënia ndodh nga një përdhunim apo incest, duke parashikuar masa të rënda me burgim dhe për mjekët që e bëjnë atë.

Përjashtim bëjnë vetëm rastet kur rrezikohet jeta e gruas apo ka anomali të fetusit.Mjekët rrezikojnë nga 10 deri në 99 vite burg, por Bashkimi Amerikan për Liritë Civile bëri të ditur se do të kërkojë drejtësi duke parandaluar këtë dispozitë.

Objektivi i këtij projektligji sipas atyre që e kanë hartuar është të të bindin Gjykatën Supreme për të riparë ligjin historik të vitit 1973, “Roe v. Vade”, që e bëri të ligjshëm abortin. Gjykata Supreme që prej vitit të kaluar ka një maxhorancë të gjyqtarëve kosnervatorë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here