Jeffrey Hall, nga Universiteti i Kansas, studioi se si sensi i humorit mund të ndikojë në marrëdhëniet mes partnerëve dhe rezulton se: nëse pëlqeni të njëjtat shaka, kjo gjë është thelbësore për lidhjen tuaj.

Humori mund ta bëjë marrëdhënien tuaj më të fortë

Kur bëhet fjalë për humorin në një marrëdhënie, ne shpesh mendojmë për çifte që thonë shaka dhe e ngacmojnë njëri-tjetrin pa ndalesë. Por rezulton se është shumë më e rëndësishme të na pëlqejë sensi i humorit i njëri-tjetrit.

Në punën e tij, Jeffrey Hall shikoi 39 studime me më shumë se 15,000 pjesëmarrës dhe këtu janë përfundimet e tij se si humori ndikon në marrëdhëniet romantike.

Ajo që lidhet fort me kënaqësinë e marrëdhënieve është humori që çiftet krijojnë së bashku. Me fjalë të tjera, është e rëndësishme që të përputhemi me të dashurin tuaj dhe me sensin e tyre të humorit.

Edhe nëse partneri ju tregon shaka të çuditshme që askush tjetër nuk i kupton, ju i kuptoni dhe i ktheni përgjigje në të njëjtën mënyrë.

Humori i përbashkët është ajo që na tërheq tek partnerët tanë të mundshëm

Studimet sugjerojnë gjithashtu se e qeshura e përbashkët është një gjë që mund të tërheqë partnerin tuaj të mundshëm që në fillimin e një ndërveprimi.

Nëse dy persona takohen për herë të parë dhe një grua qesh me shakat e mashkullit (ose përpjekjet e tij për të bërë shaka), mund të jetë një shenjë se ajo është vërtet e interesuar për komunikim të mëtejshëm.

Nëse të dy tregojnë shaka dhe qeshin, është një shenjë edhe më e mirë e një shkëndijë mes të dyve.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here