Rezidenca e ambasadës së SHBA në Athinë është sulmuar me bojë nga anarkistët e grupit Rivikona. Mediat greke thonë se anëtarët e grupit anarkist shkuan me pesë makina jashtë rezidencës, ku hodhën bojë e më pas u zhdukën.

Por ndërkohë ata kishin filmuar edhe ngjarjen. Ky është sulmi i tretë në rezidencën e Jeffrey Paiat dhe Ambasadës së SHBA brenda disa muajve.

Sulmi vjen pas një sërë protestash të anarkistëve për të lejuar terroristin e “17 Nëntorit” Dhimitris Kufondindas të dalë me leje nga burgu ku kryen dënimin për një sërë aktesh terroriste, mes tyre dhe atentate e vrasje.

Por nga ana tjetër, amabasadori Jeffrey Paiat e ka cilësuar ngjarjen si vandale duke shtuar se dëmtimi i pasurisë nuk konsiderohet kurrsesi protestë paqësore.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here