Organizata Botërore e Shëndetit (OBSH) thotë se tani është duke “këshilluar qeveritë” të inkurajojnë qytetarët e saj të përdorin maska për fytyrën në publike për të ndihmuar në ndalimin e përhapjes së virusit.

OBSH kishte thënë më parë se nuk kishte prova të mjaftueshme për të mbështetur përdorimin e maskave nga njerëz të shëndetshëm në publik, por që maskat mjekësore duhet të vishen nga ata që ishin të sëmurë dhe personat që kujdeseshin për to.

“Ne kemi prova tani që nëse kjo është bërë si duhet, ajo mund të sigurojë një pengesë për pikat infektive,” tha Dr Maria van Kerkhove.

“Dhe ne specifikojmë një maskë fabrike, domethënë një maskë jo-mjekësore.”, shtoi ai.

Në udhëzimin e tij të ri, i cili është nxitur nga studimet gjatë javëve të fundit, OBSH theksoi se maskat në fytyrë janë vetëm një nga një sërë mjetesh që mund të përdoren për të zvogëluar rrezikun e transmetimit dhe se ato nuk duhet t’u japin njerëzve një sens të rremë të mbrojtje.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here