Gjatë ditëve të fundit, përmbytjet kanë përshkuar pjesë të Kinës qendrore dhe lindore. Disa diga në liqenin më të madh me ujë të freskët të vendit, Poyang, kanë shpërthyer, për faktin se liqeni arriti nivelet rekord të ujit, sipas të dhënave nga Qendra Kombëtare e Motit Satelitor të Kinës.

Në fillim të kësaj jave, autoritetet thanë që 33 lumenj kishin arritur në nivele rekord, ndërsa rrëzimet po vazhdojnë të prekin rajone përgjatë lumit Yangtze. Të mërkurën, Ministria e Burimeve Ujore tha se niveli i ujit të rrjedhave kryesore në anën e mesme dhe të poshtme të lumit Yangtze, liqeni i Dongting dhe liqeni Poyang gradualisht po binte.

Sidoqoftë, niveli i ujit të 98 lumenjve në të gjithë vendin është akoma në një nivel alarmant, sipas ministrisë, e cila mban një përgjigje ndaj nivelit të tre përmbytjeve. Disa ndërtesa mund të shiheshin të shembura në ujë.

Rreth 140 njerëz raportohet se kanë vdekur dhe miliona janë evakuuar. Mijëra ushtarë janë dërguar gjithashtu për të shkatërruar brigjet e liqenit në Lushan.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here