Administrata e presidentit Trump njoftoi sot për kufizime të reja lidhur me vizat, që synojnë të parandalojnë gratë shtatzëna të udhëtojnë në SHBA për të lindur në tokën amerikane.

Shtëpia e Bardhë theksoi se praktika e lindjes në SHBA, me qëllim dhënien e nënshtetësisë amerikane fëmijës, e njohur si turizmi i lindjes, ishte një boshllëk i shkëlqyeshëm i imigracionit.

“Industria e turizmit të lindjes kërcënon të mbingarkojë burimet e vlefshme spitalore dhe është e mbushur me aktivitet kriminal, siç reflektohet në ndjekjet penale federale. Integriteti i shtetësisë amerikane duhet të mbrohet”, deklaroi Shtëpia e Bardhë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here