Ditën e sotme, gruaja e Graeber, artistja dhe shkrimtarja Nika Dubrovsky, njoftoi në Twitter se Graeber kishte vdekur në një spital në Venecia një ditë më parë. Shkaku i vdekjes nuk dihet ende.

David Graeber, antropolog dhe autor anarkist i librave më të shitur mbi burokracinë dhe ekonominë, duke përfshirë “Bullshit Jobs”, ka ndërruar jetë në moshën 59-vjeçare.

Gruaja e Graeber, artistja dhe shkrimtarja Nika Dubrovsky, njoftoi në Twitter se Graeber kishte vdekur në një spital në Venecia një ditë më parë. Shkaku i vdekjes nuk dihet ende.

I njohur për shkrimet e tij thumbuese dhe therëse për burokracinë, politikën dhe kapitalizmin, Graeber ishte një figurë kryesore në lëvizjen “Occupy Wall Street”  dhe profesor i antropologjisë në London School of Economics (LSE).. Libri i tij i fundit, “The Dawn of Everything”, do të botohet në vjeshtë të vitit 2021.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here