Enver Hoxha, diktatori më gjakatar i Europës Lindore do të vdiste 34 vite më parë, pikërisht në 11 prill duke lënë pas një Shqipëria të shkatërruar, njerëz në uri, mijëra të vrarë, zhdukur, arrastisur, burgosur dhe përdhunuar gjatë regjimit të tij.

Gjashtë vite pas vdekjes së tij, në Shqipëria do të vinte ajo që sot e quajmë demokraci, ndërsa në ditët e para të kthimit të sistemit, trupi i tij u hoq nga Varrezat e Dëshmorëve.

Fotot e atij momenti janë publikuar fillimisht nga Kastriot Dervishi, i cili ka qenë drejtor i Arkivës së Ministrisë së Brendshme për disa vite.

Gjatë hapjes së varrit, kazma ka thyer edhe arkivolin duke dëmtuar edhe pjesërisht fytyrën e diktatorit.

Në galerinë e mësipërme mund të ndiqni ato momente të fiksuara në aparat fotografik.PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here