Kroacia kërkon të përdorë monedhën euro. Ministria e Ekonomisë dhe Banka Qendrore e vendit anëtar të BE-së i kanë paraqitur Bankës Qendrore Europiane dhe Komisionit Europian kërkesën për pranimin në ‘’Eurozonë’’ (shtetet që përdorin monedhën euro).

Vendi do t’i nënshtrohet procedurës ‘’ERM’’ (Mekanizmi i Shkallës së Këmbimit Europian), ku do të synohet ruajtje e euros në një vlerë konstante me monedhën shtetërore kroate ‘’kuna’’.

Eurozona përbëhet nga 19 shtete anëtare të BE-së, të cilat kanë pranuar të përdorin monedhën euro.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here