Ditët e ngarkuara në punë dhe problemet e tjera të jetës shpeshherë na i largojnë vëmendjen nga libri. Por një kënd i këndshëm i arreduar bukur mund tua kthejë dëshirën për të lexuar duke i dhuruar vetes një pushim çlodhës.

Duke qenë se ky sezon na gjen më të mbledhur në shtëpi, ju rekomandojmë t’i kushtoni rëndësi këndit tuaj të leximit dhe ta bëni me komod dhe të ngrohtë, duke e bërë momentin e leximit akoma më të mrekullueshëm…

Ja 8 ide si ta bëni më frymëzues këndin tuaj të leximit, marrë nga Pinterest:

Gjeni vendin e duhur! Edhe në një shtëpi të vogël, mund të krijoni këndin tuaj të leximit.

Vëmendje ndaj dritës natyrale! Në mënyrë ideale zgjidhni një vend afër një dritareje apo afer ballkonit.

Krijoni një “parajsë” të vogël sipas personalitetit tuaj.

Sigurohuni që kur të kërkoni nga libri do të shihni diçka të mrekullueshme.

Shfrytëzoni sa më shumë artikujt që keni. Vendosni jastëkët ose dyshekët mbi njëri-tjetrin dhe mbani një batanije pranë jush. Nuk kërkon domosdoshmërisht shpenzime shtesë, ato qe keni ne shtepi.

Zgjidhni ngjyrat që qetësojne dhe ndihmojnë në përqendrim. Si ngjyrat kafe neutrale, rozë, jeshile dhe blu.

Ja nje ide si te nxirrni në pah qoshen tuaj të leximit me një kolltuk të mrekullueshëm. Ky është froni juaj, në fund të fundit.

Në vend që të uleni pranë bibliotekës, që mund të jenë stresuese, keni 4-5 librat që dëshironi të lexoni pranë jush.


Jetoni përrallën! Ky është këndi ku imagjinata juaj do të rrjedhë falas.


PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here