Historiani Neritan Ceka ka deklaruar se në Shqipëri nuk ka monedha ari, pasi në antikitet nuk janë përdorur në masë.

Me tone humori, ai u shpreh se monedha ari ka prodhuar vetëm Roma dhe Maqedonia e Veriut (sot).

“A kam gjetur monedha ari? Nuk ka monedha ari. Edhe shqiptarët mos të humbasin kohë kot në vendet arkeologjike, se nuk përdorej. Ka prodhuar Roma dhe Maqedonia por janë të rralla. Po t’i gjesh është gjë e madhe. Po t’i mbledhësh nuk kalon më shumë se gjysmë kile ar,“-tha Ceka për “Opinion”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here