Baticat e ulëta i kanë lënë kanalet në Venecia pothuajse të thata, vetëm dy muaj pas përmbytjeve të mëdha, e cila e la pjesën më të madhe të qytetit italian nën ujë. Varkat janë parë duke prekur fundin, ndërsa nivelet e ujit thahet në mënyrë drastike.

Kanalet duken më shumë si llogore me baltë dhe situata përreth është bërë një problem për shumë njerëz në qytet. Në nëntor, Venecia përjetoi nivelet e tij më të larta të ujit në më shumë se 50 vjet në ato që disa thanë se ishin një rezultat i drejtpërdrejtë i ndryshimit të klimës.

Më shumë se dy të tretat e qytetit ishin nën ujë atëherë, me vlerësimin e kryetarit të komunës, i cili theksoi se dëmit arrinin në mbi një miliard euro (1.1bn $; 850 milion).

Sheshi i Shën Markut u përmbyt, ndërsa dyqanet dhe bizneset duhej të mbylleshin. Gama e fundit e ulët – edhe pse e jashtëzakonshme – nuk është aq e paparë. Batica këtu do të thotë që nivelet e ujit mund të ndryshojnë rreth gjysmë metri, ose ndonjëherë edhe më shumë.

Gondolas are stranded in the mud on February 19, 2008 in a canal in Venice. No gondola rides were on offer in Venice on Tuesday as the canal city known for its struggle with ever-rising water levels was instead left high and dry by an exceptionally low tide. Some canals were emptied down to their mud bottoms in a phenomenon that is expected to last until the weekend. AFP PHOTO / ANDREA PATTARO (Photo credit should read ANDREA PATTARO/AFP/Getty Images)

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here