Autoriteti Kombëtar i Ushqimit ngriti sot alarmin për konstatimin e një bakteri të rrezikshëm në disa prodhime të markës së salsiçeve “Wudy” që shiten në Shqipëri.
Mjeku Erion Dasho, në një intervistë televizive, ka treguar simptomat që mund të kenë qytetarë nga një produkt me bakter dhe kategoritë e njerëzve më të rriskuar.
“E rëndësishme që një shtet serioz, që ka autoritete serioze, dhe jo amatorë, që jo rrallëherë kemi parë në sistemin shëndetësor apo sigurisë ushqimore, karakteristike dhënia e lajmeve që ndjellin panik dhe nuk i shërbejnë interesit të shëndetit publik. Kryesisht mund të shkaktojë diarre dhe të vjella. Kjo formë kalon pa pasur nevojë për mjekim. Por mund të kalohet dhe pa simptoma. Në momentin që preken gratë shtatzëna, personat mbi 65 vjeç, apo ato me imunitet të dëmtuar, ata me diabet, me HIV, ata që marrin terapi, janë kategori që mund të preken nga forma jashtë intensinale nga listerioza, patogen që vepron brenda qelizës, del dhe shkakton seticermi, infeksioni i gjakut që quhet në gjuhën popullore apo mund të shkaktojë forma më të rënda. Gratë shtatzëna, nënat nuk rrezikojnë, por rreziku qëndron tek fëmijët. Mund të rrezikojnë abortin ose lindje të fëmijëve të vdekur”, u shpreh Dasho.