Nga Bedri Islami /

Një gazetar i njohur në Shqipëri, pas vitit 1992, kur Berisha u bë president, kishte shkruar se ” presidenti nuk duhet të harrojë se Shqipëria ka ende Avni Rustemë”.

Gazetari beratas, në mos qofsha gabim, Ylli Polovina, u arrestua dhe doli në gjyq, dhe u dënua, pasi, sipas drejtësisë, duke përmendur Avni Rustemin, ai kishte kërcënuar me atentat presidentin e shtetit.

E bëri edhe burgun.

Tani, presidenti i vendit kërcënon me Avni Rustemin.

Për cilin?

Kë do të atentojë?

Kush është tradhtari?

Kush i ka dhënë të drejtën presidentit të bëhet atentator dhe të dënojë njerëzit?

Dhe, në fund, nëse përsëritet drejtësia e dhënë dikur, në kohën e Berishës, dhe kur Meta ishte në opozitë dhe ka qenë opozitari më i vendosur kundër Berishës, a do të dënohet edhe ai?

U bë shesh i hapur ky vend dhe e bënë përshesh…

Të gjithë shajnë, të gjithë kërcënojnë, të gjithë tundin koburet, të gjithë shesin trimëri…të gjitha përmendin burgun, por, deri tani, askush nuk është dënuar!

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here