Demonstrators hold a huge rainbow flag during a protest on June 20, 2020 in Warsaw, Poland. People took part in a demonstration under the slogan "People, not an ideology" against hatred addressed towards the LGBT community by the ruling party PiS (Law & Justice) representatives during the ongoing presidential campaign. (Photo by Aleksander Kalka/NurPhoto)

Bashkimi Evropian  ditën e sotme ka bllokuar bllokuar fondet e “binjakëzimit” për gjashtë qytete të Polonisë duke qenë se se së dundmi  ato e shpallën veten “LGBT-Free.”

Mediat kanë raportuar se këtë vendim e ka marrë Komisioni Evropian pasi unioni mbron barazinë për të gjithë njerëzit.

“Vlerat dhe të drejtat themelore të BE duhet të respektohen nga vendet anëtare dhe autoritetet shtetërore. Prandaj gjashtë qytetet e vllazëruara nga autoritetet në Poloni që u shpallën ‘Zona pa LGBTI’ apo miratuan rezolutat e  ‘të drejtës së familjes’ ne i refuzojmë”– tha komisionerja e BE për barazinë Helena Dalli, në një koment.

Qytezat kishin aplikuar në programin e binjakëzimit të BE, për të “garantuar marrdhënie paqësore” dhe “përforcuar miqësinë dhe mirëkuptimin e ndërsjelltë” mes qytetarëve evropianë.

Ndërkohë programi evropian i binjakëzimit jep fonde deri në €25,000 për nisma të tilla por që për fatin e keq të qyteteteve tashmë janë anuluar. Sakaq zyrtarë të tjerë të Komisionit evropian kanë thënë se gjashtë aplikimet janë refuzuar sepse përfaqësuesit nuk dhanë sigurinë e mjaftueshme se projekti përshtatet me tiparet dhe objektivat e tij të përgjithshme.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here