Nga Aurenc Bebja, Francë – “L’Univers” ka botuar, të shtunën e 13 nëntorit 1880, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me premtimin asokohe të Ali Pashë Gucisë ndaj ulqinakëve, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Raguzë, 11 nëntor.

Na shkruajnë nga Shkodra, me 9 nëntor :

Drejtuesit e lidhjes shqiptare, në një konferencë me drejtuesit e tjerë të vendit, kanë vendosur të rezistojnë me forcë.

Ali Pasha nxit dhe inkurajon ulqinakët nga Gucia që të rezitojnë, duke u premtuar atyre ndihmë të shpejtë dhe të fuqishme.

Dervish Pasha heziton të përdorë forcën, nga frika se trupat e rregullta mund të vëllazërohen me shqiptarët.

Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania

https://www.darsiani.com/la-gazette/l-univers-1880-premtimi-i-ali-pashe-gucise-ndaj-ulqinakeve/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here