Në mbarë botën po përdoren shishet e qelqit për ujin e pijshëm. Të gjithë po mundohen që plastika të zëvendësoshet me qelq në mënyrë që të ketë më pak rrezikshmëri për njerëzit.

Disa ekspertë kanë kanë thënë se deri në vitin 2050, oqeani do të ketë më shumë plastikë sesa peshq.

Njerëzit paguajnë qindra dollarë për markat më të mira të ujit, duke menduar se po konsumojnë ujin më të pastër dhe të kontrolluar në botë.

Por çfarë ndryshimi ka mes këtij uji në shishen luksoze nga uji i rubinetit?

Vitin e kaluar, gjyqtarët në Konkursin e 28-të Ndërkomëbtar të  Berkeley Springs Water Tasting” e  konsideruan ujin më të mirë në botë.

E njohur nga gjyqtarët valbaroi  është kompania e ujit që shet 90 dollarë një shishe me ujë të freskët, që merret nga burimet e akullnajave norvegjeze.

Kohët e fundit në mbarë globin është shtuar përdorimi i shisheve të qelqit për ujin, duke e kategorizuar industrinë e shisheve të ujit më të fortë se kurrë kurrë më parë.

Vëmendja që i është kushtuar markave të ujit, cilësisë dhe benefiteve që jep ai, po ndodh në një kohë ku mungesa e ujit është në krizë globale.

Parashikohet që kjo krizë të ndikojë në dy të tretat e popullsisë në botë deri në vitin 2025. Ndërsa ndotja plastike, nga hedhja e shisheve të ujit është bërë një çështje shumë e tmerrshme, ku ekspertët parashikojnë se deri në vitin 2050 oqeani do të mbushet me më shumë plastikë sesa peshq.

Marrë dhë përshtatur nga TheGuardian

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here