Sot është mbledhur Asambleja e Përgjithshme e Federatës Shqiptare të Futbollit, ku pritet të miratohen ndryshime në statut. Kreu i FSHF-së, Armand Duka ka folur dhe për dhunën në futboll dhe problematikën e trukimit të ndeshjeve.

“Na presin sfida të reja. Futbolli po ecën me hapa të mëdhenj, ne duhet të rrisim cilësinë e produktit tonë. Kjo vjen vetëm nëse antarët e FSHF-së e mbeshesin atë dhe lënë pas intetesat e ngushta. Licensimi duhet riparë, kërkon mbështetjen e të gjithë klubeve. Sistemi i licensimit do të realizojë projektet tona të infrastrukturës. Mbyllja e njërit sy apo të dy syve sic kemi bërë në të shkuarën nuk do ndodhë. Licensimet do jenë konform rregullores. Eliminimi i fenomeneve negative si dhuna që dëmton rëndë produktin nuk do tolerohet”, tha Duka në fjalën e tij.

Lexo edhe: Duka flet për sherret në kampionat

Ai u shpreh se nuk duhet të ekzistojë fiksimi i rezultatit të ndeshjeve, edhe pse ky fenomen është evident. “Përpjekjet tona nuk kanë gjetur mbështetjen e institucioneve përgjegjëse. Këkojmë bashkëpnumin e Prokurorise për t’i thënë stop trukimit qëshkatërron ndjenjat e tifozëve të vertetë”, tha ai.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here