Facebook bën të ditur se po punon duke përdorur inteligjencën artificiale për të parandaluar një problem të përbashkët, marrjen e njoftimeve për miqtë e të dashurit e vdekur.

Kompania thotë se shpreson të ndalojë këtë eksperiencë “të dhimbshme” duke marrë sugjerime për njerëz që nuk jetojnë më, apo për tu uruar atyre gëzuar ditëlindjen.

Në profile, ngushëllimet për persona do të shfaqen të ndara, duke e mbajtur “timeline”-in e tyre ashtu siç e kanë lënë para se të ndërronin jetë.

“Ne shpresojmë që Facebook të mbetet një vend përkujtimi dhe dashurie për të dashurit tanë “, thotë Sheryl Sandberberg, zyrtarja kryesore e Facebook.

Përdoruesit ankohen shpesh se shokohen ose mërziten kur Facebook i kërkon të ndërvperojnë me të dashurit e tyre që nuk janë më.

Që nga 2009, Facebook u ka dhënë përdoruesve mundësinë të “përkujtojnë” profile, me një status që shton “kujton” (remembering) dhe emrin e personit, duke i dhënë mundësi miqve të postojnë. Sipas kompanisë çdo muaj kjo komandë përdoret nga 30 milionë njerëz.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here