Gjykata e Lartë ka vendosur të kthejë çështjen “Tahiri” në Apelin e Gjykatës së Posaçme.

Vetë ish ministri Tahiri tha se do të ndjekë procedurën dhe do të shkojë në Gjykatën e Apelit.

Ndërsa avokati i tij, Maksim Haxhia bëri të ditur vendimin për mediat.

“Kërkimet tona ishin më të gjera. Ne dhe dy kolegët e tjerë e shtrimë ankimin në kërkimin final duke kërkuar ta zgjidhte çështjen në themel Gjykata e Lartë. Ajo e rrëzoi këtë kërkesë. U shpreh që procesi pa hyrë themelit fare, përfundimisht vendsoi prishjen e vendimit të Gjykatës së Apelit të GJKKO dhe paraqiti arsyet për shkelje të rënda procedurale që cënonin vendimin konform ligjit procedural, praktikës së Gjykatës së Lartë dhe Gjykata Kushtetuese dhe GJEDNJ. E ktheu çështjen në të njëtjën gjykatë me tjetër trup gjykues. Jemi në insistimin tonë konseguent dhe të pandërprerë që kërkojmë pafajësi”, tha Haxhia.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here