Ndërsa debati për numrin e vdekjeve nga Covid vijon të jetë një nga temat kryesore të politikëbërjes në vend, gazetari Sokol Balla publikoi sot në emisionin “Real Story” në News24 grafikë të numrit të përgjithshëm të vdekjeve në 2020, në përiudhën korrik-tetor, krahasuar me dy vite më parë, 2019 dhe 2018 për të njetjën periudhë.

“Këtu shihet se në 2020 vdekjet janë të larta krahasuar me 2019. Ndërkohë që 2018 janë pak a shumë njësoj me 2019. Pra, viti 2020 ka më shumë vdekje, 287 të vdekur. Në gusht janë 806 të vdekur më shumë se 2019, po ashtu edhe muaji shtator më shumë vdekje”,- tha Balla.

Ndërsa Balla e cilësoi të ndjeshëm shtimin e numrit të vdekjeve, në studio me të ishte edhe analisti Shpëtim Nazarko, i cili tha se numri i përgjithshëm i vdekjeve nuk është vetëm nga Covid, por edhe nga aksidentet, apo krime të ndryshme.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here