Izraeli së fundmi ka prezantuar “tankun e së ardhmes” një automjet prototip i blinduar ashtuquajtur tank “i zgjuar”.

Ekuipazhi do të veshë një helmetë të veçantë, të ngjashme me atë të pilotëve të aeroplanëve luftarakë F-35.

Sipas mediava raportohet se qeveria izraelite po kërkon krijimin e një automjeti të blinduar, i cili do të drejtohet nga vetëm 2 ushtarë, ndryshe nga tanket standarde që kërkojnë 4 ushtarë për komandim.

Në rast të realizimit të gjithë kësaj, arritja do të cilësohej si revolucionare në tregun botëror të mjeteve ushtarake. Prodhues të këtij tanku janë industria kundërajrore e Izraelit, kompanitë Rafael dhe Elbit Marahot.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here