Karriera e një kontrolluesi të trafikut ajror mbart avantazhin e pagimit relativisht mirë. Pjesa më e madhe e edukimit vjen nga trajnimi afatgjatë gjatë punës. Sipas Byrosë së Statistikave të Punës, megjithëse punësimi i kontrollorëve të trafikut ajror parashikohet të rritet me vetëm 1%, me një pagë mesatare në orë prej 59,87 $, kontrolluesit e trafikut ajror fitojnë shumë më shumë se mesatarja e vendit.

Duke përdorur të dhëna profesionale nga Byroja e Statistikave të Punës, ne kemi analizuar dhe përpiluar një përmbledhje të pagës mesatare të kontrolluesit të trafikut ajror nga shteti në SH.B.A.

10 shtetet ku kontrolluesit e trafikut ajror fitojnë më shumë para

Paga mesatare vjetore kombëtare e një kontrolluesi të trafikut ajror është 120,830 dollarë, sipas BLS, shumë më shumë se dyfishi i pagës mesatare vjetore për të gjitha profesionet, 51 960 dollarë.

 Sidoqoftë, në varësi të shtetit, kontrolluesit e trafikut ajror  mund të ketë pagë edhe më të ulët. Në disa nga shtetet me pagën më të ulët, pagat e kontrolluesit të trafikut ajror janë gati 50,000 dollarë më pak se mesatarja kombëtare.

Më poshtë është një listë e top-10 shteteve më të paguara për kontrollorët e trafikut ajror:

1. Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në New Hampshire: 147,350 dollarë

2. Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Virxhinia: 139,520 dollarë

3. Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Illinois: 136,390 dollarë

4. Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Xhorxhia: 136,210 dollarë

5. Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Teksas: 133,260 dollarë

6. Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Kaliforni: 132,300 dollarë

7. Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror të Minesota: 131,330 dollarë

8. Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Ohajo: 131,180 dollarë

9. Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në New York: 130,840 dollarë

10. Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Kolorado: 128,210 dollarë

10 shtetet ku kontrolluesit e trafikut ajror fitojnë më pak para

Në 10 shtetet e mëposhtme kontrollorët e trafikut ajror bëjnë më pak para. Kontrolluesit e trafikut ajror në përgjithësi bëjnë më pak para në Jug dhe Perëndim. Këtu keni një vështrim në 10 shtetet më të këqija për pagat e kontrolluesit të trafikut ajror.

Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror Montana: 77,150 dollarë

Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Virxhinian Perëndimore: 79,710 dollarë

Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Vermont: 81,630 dollarë

Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Iowa: 82,460 dollarë

Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror të Dakotës së Jugut: 82,580 dollarë

Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Misisipi: 84,240 dollarë

Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Dakotën e Veriut: 85,760 dollarë

Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Luiziana: 86,070 dollarë

Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror në Konektikat: 88,360 dollarë

Paga mesatare e kontrolluesit të trafikut ajror të Karolinës së Jugut: 92,070 dollarë

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here