Byrekët dhe mbi të gjitha të vegjëlit janë ushqimi më praktiik dhe i shëndetshëm për tu marrë me vete në punë, udhëtime apo kudo. Mësoni si t’i gatuani.
Përberesit
1,5 gota miell
1 vezë
½ gota ujë
½ lugë çaji Pluhur pjekje
½ lugë çaji kripë
Në brendësi
200 gr djathë
¼ tubë majdanoz
Për ta fërguar
2 gota va
Hapat
Miellin vendosni në një enë në midis ia vendosni vezën, kripën, pluhur pjekjën dhe dalë nga dalë ia shtojmë ujin dhe fillojmë ta ngjeshim brumin.
Dalë nga dalë ia shtojmë brumin dhe e vazhdojmë ngjeshjën, brumi duhet të jetë jo shumë i fortë dhe jo shumë i butë.
Brumin e gatuar e lëni rreth 45-50 minuta në pritje, filloni ta përgatisni përzierjën e brendshme.
Djathin, majdanozin e grini në copa të vogla dhe e përzieni njërin me tjetrin.
Brumin e vendosni në tryezë dhe e hapni me t’hollues e bëni role brumin dhe e preni në copa të vogla.
Copave të prera ia vendosni përzierjën e djathit në formë zarfi dhe i vendosni në tigan për fërgim të dy anët derisa të skuqet/Kuzhinashqiptare/