Ferrari F8 Spider është një version kabriolet i F8 Tributo, por edhe pasardhësi i Ferrari 488 Spider.

Makina plotësohet me stil nga F8 Tributo, i cili ndryshon nga çatia e ngurtë elektro-palosëse dhe pjesa e pasme e trupit, e cila duhej të modifikohej.

Tavani ngrihet ose ulet për vetëm 14 sekonda, dhe të dy operacionet mund të kryhen ndërsa automjeti është në lëvizje, por vetëm me shpejtësi deri në 45 km/orë.

Në krahasim me paraardhësit e tij, Spider 488, Ferrari F8 Spider ka 20 kg më pak peshë, dhe sipas prodhuesit nga Maranel, aerodinamika e makinës është përmirësuar për 10%.

Nga zero deri 100 km/h, Ferrari F8 Spider përshpejton për vetëm 2.9 sekonda. Shpejtësia maksimale kufizohet në 340 km/orë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here