Nga Aurenc Bebja, Francë – “Le Globe” ka botuar, të shtunën e 28 shkurtit 1880, në ballinë, një shkrim në lidhje me dekorimin e Ali Pashë Gucisë asokohe nga qeveria austriake dhe reagimin që do të sillte ky lajm, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Thuhet se qeveria austriake i ka akorduar Ali Pashës, kreut të Lidhjes shqiptare, një dekoratë.

Kemi të bëjmë këtu me një shenjë të mbështetjes morale të kabinetit të Vjenës ndaj shqiptarëve.

Rëndësia e këtij lajmi nuk do t’i shpëtojë askujt.

Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania

https://www.darsiani.com/la-gazette/le-globe-1880-dekorimi-i-ali-pashe-gucise-nga-qeveria-austriake-lajm-qe-nuk-do-t-i-shpetoje-askujt/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here