Me siguri që nuk e dini se lloji juaj i gjakut zbulon shumë për shëndetin tuaj. Gjaku ka 4 tipe grupesh dhe ato ndahen në, A, B, AB dhe 0. Studimet tregojnë se llojet e gjakut janë të lidhura me sëmundje specifike. Ndërsa tregojnë përfitimet e secilit grup gjaku për shëndetin e njeriut.

Grupi i gjakut A.
Njerëzit me këtë lloj gjaku janë më pjellorë, por gjithashtu janë të prirur për të pirë më shumë alkool. Ata kanë një rrezik të rritur nga kanceri në stomak në krahasim me llojet e tjera të gjakut, veçanërisht nëse janë duhanpirës ose nëse pinë shumë shpesh alkool. Gratë që kanë këtë lloj gjaku mund të mbeten shtatzënë edhe në moshë më të vjetër pasi kanë një rezervë më të madhe vezoresh.

Grupi i gjakut B.
Këta njerëz janë më të prirur ndaj ulçerave. Të prirur për tu prekur nga sëmundja e Alzheimerit në moshë më të madhe. Jo gjithçka është negative. Njerëzit me grupin e gjakut B kanë një metabolizëm shumë të shpejtë.

Grupi i gjakut 0.
Lloji i gjakut 0 ka rrezik të ulët për t’u prekur nga sëmundjet e zemrës dhe kanceri në stomak.
Ke rrezik të vogël të vdesësh nga malarja, por je më i prekshëm kur bëhet fjalë për kolerën. Meshkujt me këtë lloj grupi gjaku janë më të prirur ndaj mbipeshës dhe gratë kanë më pak vezë me cilësi të dobët. Ata janë rezistent ndaj stresit.

Grupi i gjakut AB.
Njerëzit me këtë lloj gjaku janë më të rrezikuar nga sulmi në zemër dhe nga zhvillimi i një sëmundje të zemrës. Gratë me tip AB janë më të rrezikuara të vuajnë nga shfaqja e kancerit të vezores. Sipas studimeve, njerëzit me grupin e gjakut AB janë më pak të prirur për të pasur probleme me shikimin.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here