Nga Aurenc Bebja, Francë – “L’Œuvre” ka botuar, të dielën e 14 majit 1939, në faqen n°3, një shkrim sensacional në lidhje me ngjitjen e mbretit Zog në fronin e Sirisë, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Një kurorë e humbur…

Mbreti Zog, sovran i Sirisë ?

Gazeta britanike Daily Herald boton një artikull kurioz të korrespondentit të saj në Jeruzalem.

Mbreti Zog, tha ai, do të ngjitet në fronin e Sirisë.

Sidoqoftë, shton kolegu ynë, konkurenca është e madhe, dy ose tre princa, dhe në veçanti Abdul Medjid (Abdyl Mexhiti), nipi i ish-mbretit Hussein (Hysen) të Hedjaz-it dhe emiri Zeid, djali i Hussein-it (Hysenit) janë në radhë.

Thuhet se Abdul Medjid përkrahet nga qeveritë franceze dhe turke.

Gjithsesi, ne i botojmë këto informacione të bujshme me të gjitha rezervat.

Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania

https://www.darsiani.com/la-gazette/korrespondenti-i-daily-herald-ne-jeruzalem-1939-flitet-se-mbreti-zog-do-te-ngjitet-ne-fronin-e-sirise/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here