Emanuela Zaimi, themeluese e ‘Down Sindrome Albania’, njëherazi nëna e një djali të mrekullueshëm të quajtur Arbri i cili ka një kromozom më tepër, jep një mesazh të fortë teksa shumë janë të frikësuar për covid 19.

Ndërsa publikon një pasazh artikulli nga Annemarie Haverkamp, Emanuela thotë se të njëjtën frikë ka edhe ajo.

“… Do të ishte e tmerrshme nese djali im (me AK) preket nga ky virus. Sepse nëse do të duhet që të bëhet zgjedhje mes jetës së tij dhe një personi tjetër, ky shans nuk do t’i jepej djalit tim. Ndërkohë mendoni që ky personi tjetër me një shans më të lartë për të mbijetuar, fundjavën e shkuar e kaloi në pub duke derdellitur që “nuk ka asgjë për tu shqetesuar nga ky virus”. Ndërkohë, ne jemi mbyllur ne shtepi dhe e kemi izoluar djalin nga cdo risk dhe nuk dalim nga shtepia as për të blerë ushqime. Kjo frikë (që djali im nuk do të ishte i zgjedhuri për t’i dhënë shans dhe shërbim shëndetësor për mbijetesë, por një pacienti tjetër me zhvillim tipik) më mban zgjuar natën! – Annemarie Haverkamp (dhe une, Ema, me të njëjten frikë)”, përmbyll themeluesja e DSA.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here