Në studion e emisionit ‘Repolotix’, u diskutua për situatën e Covid-19 në vendin tonë.

Doktor Ulqinaku u shpreh se tani, në këtë periudhë jemi në pikun e pandemisë që prej marsit të kaluar. Ai shtoi duke na dhënë shpresë, se në fund të marsit shifrat e infektimeve do të vijnë duke u ulur.

Ulqinaku: Në fillim të marsit shifrat nuk do e kalojnë më 1 mijë në ditë dhe në fund të marsit shifrat nuk do të kalojnë 600. Ndërsa numri i fatalitevete mund të kenë një rritje, për 2-3 javë. Unë gjykoj se jemi në pikun e pandemisë, në perisudhën më të vështirë, jemi në valën e tretë.

Ndërsa, mjekja Klodiana Spahiu u shpreh se pavarësisht se jemi në fushatë, nuk duhet të sillemi si të tillë. Mjekja bëri thirrje që njerëzit të ndërgjegjësohen, duke ruajtur distancën dhe mosgrumbullimin, pasi sipas saj, ka shumë të rinj pa sipmtoma që mund të bëjnë “gjëmën”.

Spahiu: Jemi në fushatë elektorale, por nuk duhet të sillemi sikur jemi në fushatë. Këto ditë ne nuk duhet të pushojmë në faktin e kujdesit e distancimit. Në këtë momënt është shtuar dhe numri i testeve, janë hapur spitalet, por ne nuk duhet të mbajëm shpresë tek shtretërit. Plot tqë rinj nuk kanë simptoma dhe afrohen me nje grumbull njerëzish dhe bëjnë dëmin e madh.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here