Dhëmbët e qumështit të fëmijëve tanë ende mund të jenë një opsion i madh shpëtimi për të ardhmen: ato përmbajnë qeliza staminale.

Dhëmbët e qumështit të foshnjës suaj mund të jenë një minierë e vërtetë e qelizave staminale. Për këtë arsye ata duhet të mbahen. Ka nga ata që ende e bëjnë këtë, por jo për këtë faktor të rëndësishëm shkencor, por për një çështje emocionale dhe nostalgjike.

Por mendoni për përfitimet në të qenit në gjendje të përdorni këto qeliza dashamirëse nesër, në rast nevoje.

Megjithatë, ajo duhet të mbahet në mënyrë adekuate të sigurt, siç raportohet nga dentistët amerikanë të ‘Qendrës Kombëtare për Bioteknologji’.

Qelizat burimore mund të shërbejnë për rigjenerimin e qelizave të tjera të dëmtuara të vendosura në pjesë të ndryshme të trupit. Kështu që ky faktor patjetër duhet të mbahet mend.

Sot është palca e eshtrave që kryen këtë funksion të rëndësishëm, por është një organ shumë i komplikuar për tu arritur. Qelizat staminale përdoren gjithashtu për të luftuar kancerin dhe sëmundjet e tjera të rënda.

Ato mund të përdoren për të parandaluar sulme të mundshme të zemrës dhe për rigjenerimin e mëlçisë, ndër të tjera.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here