Sërish kënaqësi nga garat e robotikës për institutin “Fermi-Guttuso” në Giarre. E fundit vjen nga konkursi ”NaoChallenge2019”, me garën më të madhe humanoide në botë, shkruan gazeta italiane ”Il Messaggero”.

”Ideja është që të ndihmojë nxënësin autikë në studimin e  matematikës, veçanërisht kur punon me pjesëtimet”, thonë përfaqësues të këtij instituti.

Roboti u kërkon nxënësve të pjesëtojnë në mënyrë të rastësishme për të kompozuar me vështirësi në rritje dhe këta të fundit duhet të përgjigjen duke vendosur fetën që i korrespondon pjesëtimit të kërkuar në pozicionin e duhur.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here