Nga Aurenc Bebja, Francë – “Le Siècle” ka botuar, të premten e 23 majit 1924, në ballinë, një shkrim në lidhje me debatin e shkaktuar asokohe nga opozita shqiptare për zgjedhjen e kryeqytetit, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar :

Shqiptarët që, dje, disa pretendonin një mbret dhe të tjerët një Republikë, tani po debatojnë për zgjedhjen e kryeqytetit të tyre.

Njëzet e gjashtë deputetë të kryesuar nga Gurakuqi, kreu i opozitës, dhe peshkopi Fan Noli nuk e duan më Tiranën, por Shkodrën si kryeqytetin e tyre

Dhe ja një lloj i ri i krize politike në vendin e ish-princ Vidit, një krizë për kryeqytetin !

Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania

https://www.darsiani.com/la-gazette/le-siecle-1924-njezet-e-gjashte-deputete-te-kryesuar-nga-gurakuqi-kreu-i-opozites-dhe-peshkopi-fan-noli-nuk-e-duan-me-tiranen-kryeqytet-ja-propozimi-i-tyre-i-ri/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here