“Ulërasin njerëzit në arrati në anije, në kërkim të shpresës, duke mos e ditur se kush port do i pranojë në Europën që hap portet për ngarkesat e armëve të sofistikuara dhe të shtrenjta, të afta për të prodhuar shkatërrim që nuk kursen as fëmijët”. Kjo është deklarata e Papa Franceskut i cili shton: “Zemërimi i Perëndirsë do të bjerë mbi ata që flasin për paqe dhe shesin armë”.

Gjatë takimit për Mbledhjen e Ndihmave në Kishat e Lindjes, Papa Françesku theksoi se “ nëse zemrat e njerëzve janë të pandjeshme, nuk është ajo e Perëndisë, e plagosur nga urrejtja dhe dhuna që mund të shpërthejë mes krijesave të Tij, gjithmonë të aftë për t’u zhvendosur dhe për tu kujdesur mes tyre me butësinë dhe forcën e një babai që i mbron dhe i drejton”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here