Donald Trump, presidenti i SHBA gjatë fjalimit të tij mbrëmjen e shkuar tha se ka ndërmend të nalojë në SHBA përdorimin e aplikacionit të famshëm TikTok.

Madje, Trump ka thënë se do të bllokojë dhe Microsoft që ka firmosur marrëveshjen për blerjen e këtij aplikacioni nga prodhuesit kinezë.

Sipas Trump, TikTok mund të jetë një rrezik i sigurisë kombëtare, pasi vë në rrezik të dhënat personale të qytetarëve amerikanë, të cilat mund të vidhen lehtësisht nga ky aplikacion.

Qeveria amerikane po kryen një rishikim të të dhënave të sigurisë kombëtare të TikTok dhe po përgatitet të bëjë një rekomandim politik për Trump.

“E kam këtë autoritet”- tha presidenti i Shteteve të Bashkuara gjatë fjalimit të tij për ndalimin e aplikacionit.

TikTok është platforma më e përdorur e këtij viti, e cila po bën namin në të gjithë botën.

Në vetëm 3 muajt e parë të 2020-ës, ky aplikacion është shkarkuar plot 315 milion herë dhe ka rezulutar më i suksesshëm se çdo aplikacion tjetër më parë.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here