Fruti i pasionit i përket familjes së pasifloraceas, ka një shije paksa acidike dhe është shumë aromatike.

Ky frut përmban kalcium, hekur, niacinë (vitaminë B3), riboflavinë (vitaminë B2), natrium, vitamina A dhe C, β-karotinë dhe fibra.

Gjithashtu ka veti antimikrobike dhe antipiretike dhe kolesterol më të ulët për shkak të steroleve bimore që përmban. Zakonisht konsiderohet kardioprotektive për shkak të flavonoideve të tyre të bollshme.

Është një burim shumë i mirë i antioksidantëve. Fruti i pasionit ka një efekt tonik, ndërsa në të njëjtën kohë qetëson trupin dhe përmirëson gjumin.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here