Gjykatësi i procedurës paraprake i Dhomave të Specializuara, Nicolas Guillou pas konfirmimit të aktakuzës për ish-Presidentin Hashim Thaçi ka lëshuar edhe fletarresti për të.

Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale të Hagës, Jack Smith, i ka dërguar një letër gjyqtarit të Procedurës Paraprake, Nicola Guillou, ku shprehej se ish-Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi duhet të dënohet me burgim të përjetshëm.

Në letër thuhej se Thaçi mund të arratisej pasi aktakuza e pakonfirmuar ende ishte bërë publike, ndaj Thaçi do ta shfrytëzonte këtë mundësi për të mos u arrestuar.

Gjithashtu kryeprokurori pretendonte në letër se ish-presidenti i Kosovës mund të kryente edhe krime të tjera.

Dokumenti: https://tirananews.al/wp-content/uploads/2020/11/12.pdf

“Përderisa të dhëna të caktuara dhe të përgjithshme në lidhje me aktakuzën e dorëzuar dhe të pakonfirmuar janë publikuar, ndjenja nxitëse e z.Thaçi për t’u arratisur, për t’i penguar procedurat dhe për të kryer krime të mëtutjeshme do të rritet drastikisht posa ai të informohet për aktakuzën e konfirmuar dhe për hollësitë e akuzave të konfirmuara, të cilat mund të sjellin dënim me burgim të përjetshëm”, thuhet në dokumentin që Jack Smith ia ka dërguar gjyqtarit të Procedurës Paraprake.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here