Kryeministri Edi Rama këtë të martë ka zhvilluar një takim me presidenten e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen.

Rama në konferencën e përbashkët me zyrtaren e lartë të Komisionit Evropian ka falenderuar atë dhe të gjithë Komisionin Evropian për mbështetjen e dhënë ndaj Shqipërisë për rindërtimit pas tërmetit tragjik.

Rama është shprehur se në këtë tak,im përveç procesit të rindërtimit është shprehur se është diskutuar dhe në lidhje me procesin e integrimit të Shqipërisë në BE.

Sipas tij në këtë takim ai ka marrë si përherë mbështetjet e saj dhe të gjithë Komisionit Evropian për zhbllokimin e vijimit të negociatave.

“Në një moment të rendësishëm për ecurinë e Shqipërisë në rrugën e BE-së dhe për sfidat e përbashkëtar të njerëzimit dhe bashkësive Brenda Evropës siç është lufta me pandeminë beteja me ndryshimet klimaterike që kanë sjellë të reja të padëshiruara për ne në mjedisin ku jetojmë çfarë e kemi parë me zjarret kërcënuese që janë shtuar në mënyrë të ndjeshme në të gjithë botën dhe në këtë pjesë të Evropës. Dhe për lajmin e mirë Brenda kësaj periudhe vështirësisë, që është lajmi i rindërtimit, i transformimit rrënjësor i kushteve për të mësuar i familjeve që u goditën nga tërmeti dhe besoj se sot e shohin me sytë e tyre se rindërtimi po sjell një cilësi të re në jetën e tyre dhe në jetën e fëmijëve të tyre, një process që vazhdon dhe hap pas hapi po mbyllen të gjithë plagët e asaj tragjedie të paharrueshme.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here