Mark Zuckerberg është parë duke mbajtur një VR shumë më herët se sa gjërat të bëhen realitet për të tjerët.

Tani, një video e re tregon Drejtorin e Përgjithshëm të Facebook, tani Meta, duke ndjerë objekte në realitetin virtual, falë teknologjisë që po zhvillohet për të sjellë prekjen.

Zuckerberg postoi një video që e tregon atë duke provuar “dorashka haptike” për të bërë gjëra të tilla si hedhja virtuale e zarave, luajtja e Jenga dhe shah, shtrëngimi i duarve dhe përplasja me grusht.

“Ekipi i Meta’s Reality Labs është duke punuar në doreza haptike për të krijuar një sens realist të prekjes në metaverse,” ka shkruar në videon. “Një ditë do të jeni në gjendje të ndjeni objektet virtuale sikur i prekni”.

Dorezat gjurmojnë duart e përdoruesit për të përcaktuar se ku janë duart e personit në një skenë të realitetit virtual dhe si mund të jenë në kontakt me një objekt virtual. Dorezat më pas simulojnë ndjesi për të rikrijuar ndjenjën e objekteve në realitetin virtual.

Kompania ka punuar për dorezat për shtatë vite. “Ndërsa jemi ende në fazat e hershme të këtij hulumtimi, qëllimi është që një ditë të lidhim dorezat me kufjet tuaja VR për një përvojë gjithëpërfshirëse si të luash në një koncert ose lojë pokeri në metaverse”.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here