Peshku është një nga ingradientët ushqimorë me me shumë vlera. Kështu nëse ate e përdorim edhe në supë kjo do të ishte ideale. Ja një recetë e thjeshtë dhe e shpejtë!
Përbërësit:
2 peshq
2 karota
2 patate
1 kokërr qepë
1 lugë miell
pak vaj ulliri
kripë, piper i zi
Përgatitja:
Ziejmë peshkun, qepën e grirë imët, patatet dhe karotat. Pasi kanë zjerë përreth 20 minuta, i heqim nga vala. Kullojmë lëngun, ndërsa peshkun e pastrojmë nga halat. Patatet dhe karotat i kalojmë në mikser dhe më pas i bashkojmë me lëngun.
Ndërkohë, në një tigan skuqim miellin, më pas shtojmë dalëngadalë lëngun. Shtojmë edhe peshkun e copëtuar, të pastruar nga hala
I shtojmë kripë, piper, limon sipas dëshirës.