914072768

Ju ka ndodhur të zgjoheni në mëngjes me sy të fryrë? Me siguri është një nga gjërat me të bezdisshme dhe të prish humorin e gjithë ditës, por nuk është e pariparueshme dhe me 5 këshilla të thjeshta që duhet t’i fiksoni, mund ta zgjidhni përgjithmonë këtë problem.

1. Të bardhët e vezëve

dëshmojnë se janë ngjyrimi i përsosur për sytë e fryrë. Acidet Tannic dhe Gallic janë anti-inflamatorë natyral që punojnë për të zvogëluar ënjtjen. Të bardhat e vezëve shtrëngojnë lëkurën.

2. Patatet

Niseshteja në patate ka veti anti-inflamatore që luftojnë kundër ënjtjes në sy. Thjesht grijeni një patate dhe paketojeni në një leckë të pastër. Shtypni atë në sytë tuaj dhe lini në vend për 10-15 minuta.

3. Kastraveci

Shumë njerëz janë të njohur me ndikimet qetësuese të trangujve. Karakteristikat astringente që gjenden në tranguj ndihmojnë që enët e gjakut nën sytë të tkurren. Mënyra më e mirë për të përdorur tranguj është që ta vendosni lart dhe ta shtrini sipër syve tuaj të mbyllur për 5-10 minuta. Jo vetëm që do të ndjeheni më të qetë, por edhe sytë tuaj do t’ju falënderojnë.

4. Lugët

Ndonjëherë edhe një lugë e thjeshtë mund të ndihmojë në sytë e fryrë. Lugët metalike të ftohta përshtaten në mënyrë të përsosur mbi sy për të siguruar lehtësim të menjëhershëm për ënjtje.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here