Vajza e poetit përmes një postimi në rrjetet sociale ka pyetjet dhe shkruan se  kuptimi i vërtetë të fjalës “dlirnja”, nuk është asnjë nga alternativat e dhëna nga ministria.

Maturantët një ditë pas provimit të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë kanë dalë në protestë duke u ankuar për cilësinë e tezës. Një prej pyetjeve që ata kanë thënë se është problematike, ka të bëjë me një poezi të Lasgush Poradecit.

Në lidhje me këtë ka reaguar dhe vazja e poetit të njohur, Marie Poradeci, e cila shkruan se ata që kanë hartuar tëzën, sipas saj janë “komplet injorantë”. Ajo përmes një postimi në rrjetet sociale ka pyetjet dhe shkruan se  kuptimi i vërtetë të fjalës “dlirnja”, nuk është asnjë nga alternativat e dhëna nga ministria.

“Kjo poezi e Lasgush Poradecit kish rene ne testet e maturave 2020 me date 11 qershor 2020. Ne test thuhej qe si eshte kuptimi i fjales “dlirnja” dhe alternativat ishin 1) gezohem 2) çlirohem 3)gjunjezohem 4) shmangem.

Ata qe bejne testet jane komplet injorante. Asnjera nga keto nuk eshte kuptimi i fjales dlirnja. (strofa e katert) Turp te kene. Ju si mendoni?”, shkruan Marie Poradeci.

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here