Nga Aurenc Bebja, Francë – “Le Figaro” ka botuar, të dielën e 30 korrikut 1922, në faqen n°2, një shkrim në lidhje me mësimin asokohe të gjuhës artificiale esperanto në Shqipëri, të cilin, Aurenc Bebja, nëpërmjet Blogut “Dars (Klos), Mat – Albania”, e ka sjellë për publikun shqiptar:

Suksesi i gjuhës esperanto

Kush do të guxonte të pretendojë se gjuha esperanto nuk është gati të pushtojë botën ?

Qeveria shqiptare sapo ka njoftuar Lidhjen e Kombeve se ka bërë të detyrueshëm mësimin e esperantos në të gjitha shkollat e mesme (!) dhe ato profesionale në Shqipëri.

Kjo do t’i japë një ndihmë të madhe përhapjes së kësaj gjuhe.

Blogu © Dars (Klos), Mat – Albania

https://www.darsiani.com/la-gazette/le-figaro-1922-mesimi-i-gjuhes-esperanto-ne-shqiperi-i-detyrueshem-ne-te-gjitha-shkollat-e-mesme-dhe-profesionale/

PËRGJIGJU

Please enter your comment!
Please enter your name here